The We, compania-mamă a WeWork și-a retras, luni, oferta publică inițială, la o săptămână după ce SoftBank l-a demis pe fondatorul Adam Neumann din funcția de director executiv și după ce potențială evaluare a IPO a scăzut la 10 miliarde de dolari, de la 47 miliarde de dolari în ianuarie.
Consensul dintre investitorii de capital de risc la conferința TechCrunch Disrupt și în alte părți a fost că puterea și banii nelimitați nu sunt benefici pentru constuirea companiilor. Unele probleme țin de SoftBank Group Corp din Japonia, un susținător al WeWork, care a devenit unul dintre cei mai puternici investitori în tehnologie la nivel mondial. SoftBank a refuzat să comenteze criticile.
„Dacă un fondator nu este responsabil, trebuie să facem ceea ce trebuie”, a spus Neeraj Agrawal, Partener General al Battery Ventures.nEl a vorbit în timpul unei sesiuni TechCrunch și susținut că puterea fondatorilor a crescut odată numărul banilor inveestiți în lumea tehnologiei.
Citește și Vreau să fiu TRILIONAR! Dorințele unui om de afaceri mai deosebit
“În timp ce ratele dobânzilor rămân mici, nu vă așteptați ca fluxul de bani să se oprească”, a spus David Golden, managing partner la Revolution Ventures. El a menționat că sumele mari investite duc la supraaprecierea companiilor, ceea ce ar face mai dificilă strângerea de fonduri.
Ned Desmond, directorul operativ al companiei de media, date și evenimente TechCrunch, a declarat că între capitaliștii de riscu cu nume mari se observă o concurență mai acerbă decât niciodată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.