Publicitate
Rafinăria, deținută în majoritate de compania rusă Rosneft, a reprezentat o problemă pentru guvernul german de când Berlinul a rupt, practic, anul trecut legăturile energetice cu Moscova.
Drept urmare, Germania a plasat participația de 54,17% deținută de Rosneft sub controlul guvernului. Acest lucru a determinat grupul Shell să revină la planurile de a-și vinde acțiunile pe care le deține la a patra rafinărie ca mărime din Germania, care furnizează 90% din combustibilul necesar Berlinului.
„Unimot este unul dintre posibilii cumpărători de la Shell, dar nu singurul”, a declarat o sursă guvernamentală pentru Reuters.
Anul trecut, Unimot a declarat că extinde comerțul internațional, încercând să importe motorină în Germania, pe fondul sancțiunilor Uniunii Europene asupra petrolului și produselor rafinate rusești.
De asemenea, Germania nu mai consideră compania kazahă KazMunayGas și filiala sa Kaztransoil drept potențiali cumpărători ai pachetului, deoarece nu pot garanta stabilitatea necesară pentru Schwedt, a adăugat sursa.
Shell, Unimot și Ministerul German al Economiei, care este responsabil cu supravegherea participației Rosneft la Schwedt, au refuzat să comenteze. Rosneft Germania nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.
Citește și Norvegia: Investiții record în sectorul de petrol și gaze naturale
Citește și Ambițiile climatice ale companiilor petroliere au ajuns într-un ”punct mort”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.