Statul austriac este cel mai mare acţionar al OMV, cu o participaţie de 31,5%, prin holdingul de stat OBAG, urmat de fondul suveran de investiţii din Abu Dhabi, Mubadala, care deţine o participaţie de 24,9%.
Sursele citate de Reuters au precizat că tranzacţia depinde de obţinerea aprobărilor necesare din partea autorităţilor de reglementare.
La începutul acestui an, gigantul Abu Dhabi National Oil Company a achiziţionat o participaţie de 25% la producătorul de mase plastice Borealis AG de la Mubadala Investment Co. Grupul austriac OMV este cel mai mare acţionar al Borealis, cu o participaţie de 75%.
OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, iar statul român, prin Ministerul Energiei, 20,64%.
Am primit pe adresa redacţiei mai multe mesaje din parte cititorilor care ne-au transmis că au carduri sociale emise de Up România şi că în această seară le-au fost încărcate cu cei 250 de lei aferenţi tranşei a patra.
Iată care este graficul de virare a tranşei a patra de 250 de lei:
Mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape: 1) producția cardurilor de către unitățile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului), 2) împlicuirea și distribuirea la nivel național de către Poșta Română și 3) încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor. Listele cu beneficiari sunt stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), iar de împlicuirea și livrarea cardurilor se realizează de către angajații Poștei Române.
EMITERE:
- Actualizarea listelor de beneficiari de către MMSS și verificarea de către ANAF: 05.12.2022-09.12.2022
- Prelucrarea datelor de către CN Poșta Română și transmiterea către direcțiile regionale05.12.2022-09.12.2022
DISTRIBUIRE:
- Permanent în funcție de lista actualizată a beneficiarilor
ÎNCĂRCARE:
- 12.12.2022-16.12.2022.
Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări adresate de către beneficiari
Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o tab la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Astfel, dacă tranșa IV este încărcată în decembrie 2022, ea poate fi utilizată până în decembrie 2023.
Atunci când sunt distribuite, cardurile sunt însoțite de scrisori care conțin instrucțiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre magazinele unde se pot utiliza cardurile și un număr de telefon pentru cazurile în sunt probleme.
Cardurile pot fi folosite doar de către beneficiari. În cazuri excepționale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredința tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.