Eni vrea astfel să obţină expertiză în sectorul energiei eoliene offshore şi să-şi reducă cu 80% emisiile de gaze cu efect de seră până în 2050.
Eni a cumpărat 10% din proiect de la compania britanică de utilităţi SSE şi 10% de la grupul petrolier norvegian Equinor. După finalizarea tranzacţiei, la începutul anului viitor, SSE şi Equinor vor deţine fiecare 40% în proiectul Dogger Bank iar Eni restul de 20%.
Realizarea proiectului Dogger Bank din largul coastei de nord-est a Angliei, a cărui finalizare este prevăzută pentru anul 2026, va ajuta companiile să-şi îndeplinească obiectivele climatice. Marea Britanie este deja cea mai mare piaţă globală pentru energia eoliană offshore şi până în 2030 vrea să ajungă la o capacitate de 40 GW, de la 10 GW în prezent.
Luna trecută, SSE şi Equinor au anunţat că investesc şase miliarde de lire sterline (8,03 miliarde de dolari) pentru a construi primele două etape ale proiectului Dogger Bank. Realizarea proiectului, a cărui finalizare este prevăzută pentru anul 2026, va ajuta cele două companii să-şi îndeplinească obiectivele climatice, au informat joi SSE şi Equinor.
Citește și Prețul cuprului este la MAXIMUL ultimilor șapte ani
Prima etapă a proiectului ar urma să-şi înceapă operaţiunile în 2023, iar a doua aproximativ peste un an. Fiecare etapă va genera aproximativ 6 TWh de electricitate anual. A treia etapă ar urma să fie finalizată până în 2026. Până atunci, Dogger Bank va produce suficientă electricitate pentru aprovizionarea cu energie electrică a unui număr de şase milioane de locuinţe în fiecare an, au informat SSE şi Equinor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.