Compania intenţionează să înroleze aproximativ 200 de pacienţi pentru a evalua eficacitatea vaccinului său BNT122 după operaţie şi chimioterapie.
Procesul va presupune șase vaccinări săptămânale, apoi două lovituri săptămânale, urmate de injecții administrate la fiecare șase săptămâni timp de până la 12 luni. Studiul se desfășoară în SUA, Germania, Spania și Belgia, primul pacient fiind administrat la un loc clinic nedivulgat din Europa.
Vaccinul este menit să fie specific fiecărui pacient pe baza mutațiilor unice a tumorii. Producerea vaccinurilor individualizate durează patru până la șase săptămâni.
"Multe tipuri de cancer evoluează în aşa fel încât pacientul pare iniţial să nu mai aibă tumori după o intervenţie chirurgicală, însă, după un timp, focarele tumorale care au fost iniţial invizibile cresc şi formează metastaze. În acest studiu clinic cu pacienţi cu cancer colorectal, ne propunem să identificăm pacienţii cu risc crescut printr-un test de sânge şi să investigăm dacă un vaccin individualizat pe bază de ARN mesager poate preveni astfel de recidive", a declarat Ozlem Tureci, directorul executiv al BioNTech.
Citește și: Vaccinul Astrazeneca prezintă o eficacitate de 74%. Studiile realizate în SUA
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.