"Comisia Europeană este aici pentru a discuta posibilele măsuri de sprijin pentru a compensa firmele pentru pagubele provocate de Covid-19. Italia, cea mai afectată ţară din UE până acum, ar putea beneficia de noi măsuri, pe lângă flexibilitatea acordată de Bruxelles în privinţa reglementărilor fiscale", a declarat, marţi, vicepreşedintele executiv Margrethe Vestager, responsabil cu politica în domeniul concurenţei.
Potrivit acesteia, Italia ar putea avea nevoie de măsuri suplimentare care să combată efectul "turbulenţelor severe" cu care se confruntă pe plan economic.
"Suntem pregătiţi să lucrăm cu Italia la măsuri suplimentare, care ar putea fi necesare ca un remediu la turbulenţele severe cu care se confruntă economia sa. Conform reglementărilor UE privind subvenţiile, în anumite circumstanţe, guvernele pot ajuta companiile care se confruntă cu lipsa de lichidităţi sau au nevoie de ajutor urgent de salvare", a adăugat Vestager, la o conferinţă de presă.
CFR Călători. Ce se întâmplă cu oamenii care vin cu trenul din Italia
Şi vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a declarat marţi că Italia va fi sprijinită
"Vom sprijini Italia şi poporul ei prin toate mijloacele şi măsurile pe care le avem la dispoziţie", a afirmat acesta.
El a dat asigurări că Europa este capabilă să facă faţă crizei economice cauzate de epidemie.
Într-un document al Comisiei Europene consultat de Reuters, se estimează că Italia şi Franţa riscă să înregistreze în primul trimestru din 2020 recesiune tehnică, din cauza efectelor epidemiei de coronavirus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.