Publicitate
Subvenţiile de la şapte state membre - Belgia, Finlanda, Franţa, Germania, Italia, Polonia şi Suedia - vor merge către 17 companii diferite, iar acest proiect ar urma să genereze investiţii private suplimentare de cinci miliarde de euro, a precizat Comisia Europeană.
Leul se va deprecia cu 2-3% pe an în perioada 2020-2021
Producţia de baterii electrice este un sector industrial important pentru Europa, iar presiunile pentru subvenţii vin pe fondul eforturilor Franţei şi Germaniei de a se asigura că sectorul auto european nu rămâne în urmă în tranziţia de la motoarele pe benzină şi motorină la cele electrice.
Europa este îngrijorată în special că ar putea deveni dependentă de producţia de baterii electrice din Asia, responsabilă pentru 80% din totalul producţiei globale. În Europa se produc doar 3% din bateriile electrice folosite la nivel mondial.
"Producţia de baterii electrice în Europa este în interesul strategic al economiei şi al societăţii noastre datorită potenţialului său în ceea ce priveşte mobilitatea şi energia verde, crearea de locuri de muncă, sustenabilitatea şi competitivitatea", a afirmat comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager.
Subvenţiile fac parte din campania UE numită European Battery Alliance (EBA), lansată în 2017, în ideea de a sprijini dezvoltarea producţiei europene de baterii electrice.
Germania vrea să acorde subvenţii de până la 1,25 miliarde de euro iar printre companiile participante se află BMW, BASF şi Varta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.