Reţeaua de ape uzate va fi extinsă cu 259,08 km, iar prin lucrări se vor reabilita 37,87 km din sistemul existent. În acelaşi timp, se vor instala încă 64,41 km de conducte de evacuare, se vor renova zece staţii de pompare a apelor reziduale şi se vor construi 156 de staţii noi.
Total convinge Irakul să-i încredințeze proiecte energetice de 27 de miliarde de dolari
Noua infrastructură va reduce scurgerile şi întreruperile în aprovizionarea cu apă, contribuind la îndeplinirea de către România a cerinţelor Directivei UE privind apa potabilă.
"Proiectul este un exemplu perfect al modului în care politica de coeziune aduce beneficii directe cetăţenilor europeni, menţinând şi protejând mediul şi promovând utilizarea eficientă a resurselor", a declarat comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.
Această investiţie din fonduri UE va contribui la dezvoltarea socioeconomică la nivel local prin îmbunătăţirea standardelor de viaţă ale locuitorilor din zonele rurale şi prin crearea de locuri de muncă atât în etapa de construcţie, cât şi în cea de punere în aplicare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.