Măsura a fost aprobată în conformitate cu Cadrul temporar privind ajutorul de stat.
Conform schemei, sprijinul public va lua forma subvenţiilor directe pentru investiţii în activităţi productive, de până la maximum un milion de euro (4.934,3 lei) per beneficiar.
De această schemă pot beneficia IMM-urile active în sectoarele afectate în mod special de pandemie, cum ar fi industria prelucrătoare, construcţiile, comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, transportul şi depozitarea.
Curs valutar BNR. Leul pierde o nouă bătalie împotriva EURO
Pentru a fi eligibile, companiile trebuie să fi fost înfiinţate în România până la 31 decembrie 2018 şi să fi înregistrat profituri operaţionale pe parcursul anului 2019. De această schemă ar urma să beneficieze 4.000 de companii.
Comisia a constatat că schema românească este în conformitate cu condiţiile stabilite în Cadrul temporar privind ajutorul de stat: sprijinul nu va depăşi limita per beneficiar, iar ajutorul va fi acordat cel târziu până la 31 decembrie 2021.
Executivul comunitar a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia perturbările grave în economia unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene (TFEU) şi condiţiile Cadrului temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura conform normelor UE privind ajutoarele de stat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.