Aeroportul Oradea joacă un rol important în conectivitatea regională şi internaţională a ţării.
Schema, aprobată conform Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat, va furniza ajutor sub formă de subvenţii directe şi va fi accesibilă, într-o manieră transparentă, tuturor operatorilor aerieni interesaţi să reia sau să înceapă operaţiunile la aeroportul Oradea.
Ajutorul va fi alocat în urma evaluării numărului de destinaţii, a frecvenţei zborurilor şi a numărului estimat de pasageri în primul an după primirea ajutorului.
Cât a împrumutat astăzi Ministerul Finanțelor Publice de la bănci
Obiectivul acestei măsuri îl reprezintă sprijinirea activităţii acelor companii aeriene, precum şi susţinerea redresării economiei şi a viabilităţii structurale a regiunii, în contextul pandemiei de coronavirus (Covid-19).
Comisia Europeană apreciază că schema României este în linie cu condiţiile stabilite în Cadrul temporar pentru măsuri de ajutor de stat. În special, ajutorul nu va depăşi 800.000 euro per companie şi va fi acordat înainte de 31 decembrie 2020.
Executivul comunitar a ajuns la concluzia că măsura este necesară, adecvată şi proporţională, pentru a remedia o perturbare majoră în economia unui stat membre, în linie cu Articolul 107(3)(b) TFEU şi a condiţiilor din Cadrul temporar pentru măsuri de ajutor de stat.
Pe această bază, Comisia Europeană a aprobat măsura conform reglementărilor UE privind ajutorul de stat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.