Creşterea volumului total al cifrei de afaceri pe acest segment se datorează majorărilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (+27,8%), la activităţile de întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+12,1%), la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+10,7%) şi la comerţul cu autovehicule (+9,1%).
Ei au cumpărat 80% din parcurile eoliene din România
Pe de altă parte, în primele 7 luni ale anului 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut ca serie brută cu 7,2%, faţă de perioada similară a anului 2018, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 6,6%.
În această perioadă, volumul cifrei de afaceri a crescut la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (+40,4%), la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+9,0%), la comerţul cu autovehicule (+6,3%) şi la întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+5%).
Comparativ cu luna iunie 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în iulie 2019 ca serie brută cu 1,7%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 4,4%.
Această creştere de 1,7% s-a datorat majorărilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (+17,9%), la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+11,9%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+6,1%). Scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat la comerţul cu autovehicule (-3,7%).Pe de altă parte, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut în iulie 2019 faţă de iulie 2018 atât ca serie brută, cu 5,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6,2%, potrivit INS.
Această creştere de 5,3% a fost susţinută de activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+23,0%), de activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+11,1%), de serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+8,5%) şi de activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+0,1%). Cifra de afaceri din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 15,1%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.