Documentul care a fost deja votat de Parlament, prevede coeficienți minimali de ierarhizare salarială care vor fi aplicabili pentru toate categoriile de salariați încadrați pe funcții pentru care e obligatoriu un anumit nivel de calificare și care vor urca până la nivelul 2 la studiile superioare.
Proiectul de lege propune reintroducerea coeficienților de salarizare pe plângă salariul minim care este stabilit de Guvern, astfel că lefurile vor fi ierarhizate și în funcție de nivelul de școlarizare.
Majorări salariale consistente de la 1 iulie. Cine sunt beneficiarii
Coeficienții se vor înmulți cu salariul minim de unde vor rezulta mai multe niveluri de salarizare.
Coeficienții vor fi de la minimum 1 pentru muncitori necalificați până la 2,8 pentru studii superioare de lungă durată și doctorat.
"Prezenta lege stabilește coeficienții minimali de ierarhizare salarială pentru sectoare de activitate pentru care nu au fost încheiate contracte colective de muncă aplicabile la nivelul întregului sector de activitate și pentru care nu există legi speciale privind salarizarea sau contract colectiv de munca la nivel de unitate în vigoare", scrie în proiect.
Proiectul urmează să fie trimis președintelui spre promulgare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.