”În circulația pe drumurile publice se interzice deținerea la vedere, montarea și folosirea mijloacelor speciale de avertizare sonoră și sistemelor de lumini suplimentare personalizate nestandardizate, care luminează puternic și intermitent pe timpul nopții”, se arată în proiectul de lege.
Bineînțeles, de la această reglementare sunt exceptate mașinile instituțiilor care pot folosi girofar, precum ambulanța, poliția etc.
Citește și: Codul Rutier. Camerele video ale șoferilor, folosite de poliție pentru amenzi
Proiectul a fost inițiat ca un răspuns la moda instalării de faruri suplimentare pe mașini de către unii șoferi, mai ales de către cei ai autovehiculelor de mare tonaj. ”Aceste lumini nu au nicio funcționalitate în afară de personalizarea respectivului autovehicul de mare tonaj și pot reprezenta un vehicul în traficul rutier pe timp de noapte, când conducătorii auto aflați la volanul autoturismelor pot resimți senzații de orbire de moment și pot avea reacții instantanee ce pot conduce la derapajul mașinii de pe carosabil”, motivează cei trei inițiatori, doi deputați ALDE și unul PSD.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.