Astfel că modificarea aduce clarificări în privința definirii termenului de clădire pentru care proprietarul trebuie să plătească taxe și impozite locale.
Începând cu 1 ianuarie 2019 în lista construcțiilor au fost incluse și turnurile care susțin turbinele eoliene, ”clădire reprezintă orice construcție situată deasupra solului și/sau sub nivelul acestuia, indiferent de denumirea ori de folosința sa, și care are una sau mai multe încăperi ce pot servi la adăpostirea de oameni, animale, obiecte, produse, materiale, instalații, echipamente și altele asemenea, iar elementele structurale de bază ale acesteia sunt pereții și acoperișul, indiferent de materialele din care sunt construite, inclusiv construcțiile reprezentând turnurile de sustinere a turbinelor eoliene.”
Citește și:Taxa pe paragină! În ce oraș se aplică
Modificarea a fosot făcută deoarece, în trecut, atunci când primăriile emiteau decizii de impunere pentru impozitul pentru eolienele, acestea erau contestate în instanță. Companiile din domeniul energiei eoliene chiar au cerut anularea Deciziei Comisiei fiscala centrala nr. 5/2014 care stabilea impozitarea acestui tip de construcție.
Noua lege (285/2018) care modifică Codul Fiscal, clarifică definitiv orice fel de interpretare și elimină posibilitatea contestării.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.