“Pandemia a scos în evidență slăbiciunile în fiecare domeniu, iar cadrul fiscal este esențial pentru o vastă majoritate a acestora. Modificările aduse legislației recent sunt, în mare parte, benefice și necesare, cu atât mai mult într-o perioadă de instabilitate a societății și de transformare profundă a afacerilor. Predictibilitatea cadrului legal rămâne dezideratul crucial pentru orice strategie de afaceri, dar ne menținem încrederea în capacitatea antreprenorilor de adaptare prin inovație, tehnologie și reziliență la provocările acestei noi realități”, a spus René Schöb, Head of Tax & Legal, KPMG în România.
Vor crește pensiile în 2021? Elena Cristian: Pot să vă dau scris
Sunt notabile trei importante evoluții, care reprezintă și direcții strategice, în aceste ultime modificări ale Codului fiscal.
“Dinamica accelerată pe care a cunoscut-o utilizarea tehnologiei în ultimul an și modificarea rapidă și profundă a strategiilor de afaceri pentru a se adapta la noile condiții de piață aduse de criză sanitară a adâncit anumite dezechilibre ale cadrului fiscal față de așteptările și nevoile mediului de afaceri. Adoptarea noilor prevederi din Codul Fiscal contribuie la asigurarea unui cadru legal adecvat și, evident, reduce incertitudinea și complexitatea conformării. Prin urmare, atractivitatea României pentru mediul investițional crește, iar aceasta este o veste excelentă pentru autorități și companii deopotrivă,” explică Alin Negrescu, Partener, Consultanță Fiscală, KPMG în România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.