Romantismul a devenit atât de impopular, încât la Universitatea Sejong, din Seul, a fost introduse lecții speciale, unde studenții sunt obligați să meargă la întâlniri cu persoanele față de care simt o atracție. Unul dintre cursanți a reușit, într-adevăr, să-și invite prietena în oraș, dar după trei ani. ”E atât de greu să-ți găsești un loc de muncă, pentru a-ți permite o astfel de ieșire. Când există cineva care vă place, doriți să investiți, dar nu aveți cu ce”, explică tânărul, citat de CNN.
Totuși, profesorii susțin că progrese sunt: studenții au devenit mai atenți la ore, pun întrebări, devin interesați și chiar au înțeles care sunt avantajele unor astfel de întâlniri. Potrivit CNN, anul trecut, rata șomajului a atins, în Coreea de Sud, un nivel record - 3,8%. Printre tinerii cu vârste între 15 și 29 de ani a fost considerabil mai mare, de 10,8%. Firma de recrutare JobKoreea a informat că, anul acesta, numai 1 din 10 absolvenți de studii superioare au reușit să-și găsească de lucru cu normă întreagă.
Citește și Secretele economiei nord-coreene! Unele sunt incredibile
Tinerii își consumă timpul liber căutând un serviciu: merg la interviuri, așteaptă răspunsuri, postează CV-uri. Din cauza concurenței ridicate de pe piața muncii, tinerii se înghesuie la școli speciale pentru a obține atestate suplimentare sau deprinderi profesionale, astfel încăt să acopere o arie cât mai largă de oferte. Un studiu elaborat de compania Duo, o întâlnire costă în jur de 55 de dolari. Cei care încasează salariul minim de 7 dolari pe oră trebuie, prin urmare, să lucreze în plus 7,5 ore pentru a avea acești bani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.