”Informarea corectă, completă și accesibilă a celor pe care îi deservește un sistem de sănătate este o condiție fundamentală pentru buna funcționare a acestuia. Nu doar în România, ci în orice țară. Pe fondul unor reglementări complexe și deseori în schimbare, cu atât mai mult în contextul pandemiei COVID-19, a situa oamenii în centrul sistemului înseamnă nu doar a concepe și implementa politici de sănătate adecvate, ci și (mai ales) a le oferi acestora instrumente care să îi ajute să beneficieze de serviciile la care au dreptul, cu respectarea obligațiilor legale.
Ghidul dorește a fi un astfel de instrument. Speranța mea și a tuturor celor care au lucrat la el, cu precădere personalul direcțiilor de specialitate ale CNAS, este că el se va dovedi util și va fi folosit. Fiind o primă ediție, ne bazăm pe comentariile și reacțiile tuturor pentru ca următoarele ediții să fie mai bune”, a scris în introducerea Ghidului șeful CNAS.
Care sunt companiile câștigătoare ale PANDEMIEI
În prima parte a ghidului se face o introducere în sistemul asigurărilor sociale de sănătate din România și oferă informații despre calitatea de asigurat, tipurile de pachete de servicii, drepturile și obligațiile asiguratului și cardul național de sănătatea și modalitatea de a intră în posesia să.
În partea a doua a ghidului sunt detaliate pachetele de servicii pentru persoanele neasigurate și pentru asigurați, pentru fiecare domeniu de asistență în parte, precum și modul prin care pacienții pot beneficia de aceste servicii, cu ce regularitate și pentru ce afecțiuni.
A treia parte a ghidului cuprinde trei teme specifice: măsuri pentru pacienții cu COVID-19, cum pot beneficia asigurații de asistență medicală în alte țări și modul de rambursare a cheltuielilor, programele naționale de sănătate curative derulate de CNAS.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.