Preşedintele chinez Xi Jinping a făcut acest anunţ marţi în discursul pronunţat în cadrul sesiunii Adunării Generale a ONU, o promisiune semnificativă salutată de ecologişti.
"Salutăm acest anunţ, dar considerăm, de asemenea, că trebuie făcut mai mult", le-a spus un responsabil american jurnaliştilor, în marja reuniunii Naţiunilor Unite la New York.
"Sperăm să aflăm mai multe despre măsurile suplimentare pe care le pot lua, în acest deceniu decisiv, pentru a reduce emisiile lor naţionale" de gaze cu efect de seră, a adăugat el, sub acoperirea anonimatului.
Potrivit acestui responsabil, noile măsuri chineze ar permite ca lumea să se apropie de o traiectorie pentru a împiedica creşterea temperaturilor cu mult mai mult de 1,5 grade Celsius în raport cu nivelul pre-industrial, obiectivul ideal al acordului climatic de la Paris încheiat în 2015, dar care pare din ce în ce mai greu de atins.
Citește și Dezvăluiri incendiare: Planul diabolic al experților chinezi de la Wuhan
Emisarul american pentru criza climatică, John Kerry, a estimat la începutul lunii septembrie, în cursul unei vizite în China, că dacă va continua construirea de centrale electrice pe cărbune în ţara asiatică există riscul anulării eforturilor globale de combatere a schimbărilor climatice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.