ING Groep NV, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, va începe evaluarea creditelor sale bazate pe efectul asupra climei, în valoare de 600 de miliarde de dolari, un prim pas în modificarea întregului portofoliu, pentru a se alinia reducerii emisiilor, măsură cerută de Acordul pentru climă de la Paris, informează Financial Times (FT).
În urmă cu doi ani, aproape două sute de ţări au semnat un acord, la Paris, prin care s-au angajat să limiteze creşterea nivelului emisiilor gazelor cu efect de seră. Este prima decizie de acest timp luată de o bancă importantă şi care va pune presiune pe clienţii ale căror afaceri nu sunt în conformitate cu obiectivele Acordului pentru climă de la Paris.
"Vom încerca să analizăm întregul portofoliu, ca să fim siguri că în timp se va alinia obiectivelor stabilite la Paris", a afirmat Isabel Fernandez, şeful diviziei ING care oferă servicii bancare pentru societăţi mari (wholesale banking).
Cu noua evaluare climatică, banca "va sprijini şi influenţa clienţii pentru a-i face conştienţi de Acordul pentru climă de la Paris". "Ne putem implica alături de acele companii care au nevoie de mai mult ajutor", a explicat Isabel Fernandez.
ING va folosi scenariile privind clima dezvoltate de Agenţia Internaţională a Energiei (IEA) şi le va aplica la fiecare sector din portofoliul său, încorporând datele de la think-tank-ul 2 Degree Investing Initiative pentru a determina care sunt firmele ce s-au aliniat la reducerea emisiilor.
În acest moment, banca nu va folosi evaluarea climatică pentru a decide direct dacă va fi sau nu acordat un împrumut specific, a precizat ING. Dar instituţia speră că evaluarea climatică, numită Terra, îi va determina pe clienţi săi "să discute la nivelul Consiliului de Administraţie problemele de mediu".
ING Bank oferă servicii bancare unui număr de aproape 37 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări. Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi - companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice. AGERPRES
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.