"Verificaţi cu atenţie sursa mesajului, iar atunci când nu sunteţi siguri, verificaţi transmiterea lui cu expeditorul. Infractorii cibernetici se folosesc mereu de identitatea vizuală a brandurilor cu reputaţie şi încearcă să impersoneze compania în relaţia cu clienţii ei", notează specialiştii.
Potrivit sursei citate, un exemplu de atac maliţios este "o mostră de e-mail trimis de o adresă compromisă de atacatori, care pretinde a fi de la Banca Transilvania", cu scopul de a infecta utilizatorului cu #malware, dacă acesta accesa link-ul din mesaj.
De obicei, astfel de atacuri caută infectarea dispozitivului cu software maliţios care caută să extragă date despre utilizator, în special date financiar-bancare, cum ar fi date de card, credenţiale de autentificare la servicii de internet banking etc, avertizează CERT-RO.
De obicei, infractorii cibernetici fie îți trimit un link către o adresă suspectă (dar care pare a băncii), fie te pun să descarci un fișier atașat.
NOU PERICOL pentru clienții BĂNCILOR din România
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.