Ne referim la casele pasive, cele eficiente energetic, noua descoperire care începe să cucerească toată Europa, dar și restul continentelor. Acest gen de case este construit în principal din lemn, dar și din alte produse precum vata bazaltică, din care sunt făcute termoizolațiile.
Spre deosebire de casele construite din cărămidă, cele din lemn oferă mai multe avantaje. Nu vorbim aici despre un preț mult mai mic, ci despre rapiditatea construirii unei astfel de case și durata de viață a acesteia.
Totul scumpirilor din luna august. Datele INS
Casa pasivă este o casă extrem de eficientă energetic însă se diferențiază de clădirile zero-energy prin faptul că necesită totuși un aport de energie pentru menținerea confortului interior, chiar dacă acesta este foarte mic. Termenul de „pasivă” este aplicabil atât locuințelor individuale, cât și celor colective sau clădirilor industriale sau comerciale. În construcția unei clădiri pasive, fiecare element are un rol în eficientizarea consumului de energie și în minimizarea pierderilor de aer sau energie.
Mai mult, casele pasive vor avea parte, din 2020, de o nouă normativă europeană. Nicio țară din Uniunea Europeană nu va mai avea voie să aprobe construcții care să nu fie eficiente energetic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.