Directorul departamentului de relaţii publice şi monitorizare din cadrul Ministerului Sănătăţii, Dorj Narangerel, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că bărbatul achiziţionase două marmote moarte, cu puţin timp înaintea decesului.
Narangerel a sfătuit populaţia să nu vâneze marmote şi să nu consume carnea acestor animale, astfel încât să poată fi prevenită răspândirea ciumei bubonice.
Cu toate că vânarea marmotelor este ilegală în Mongolia, mulţi locuitori consideră aceste rozătoare o delicatesă şi ignoră prevederile legale.
De la începutul acestui an, douăsprezece cazuri suspecte de ciumă bubonică au fost raportate pe teritoriul acestei ţări asiatice, patru dintre ele fiind confirmate în urma analizelor de laborator.
Coronavirusul și soarele. Lecția învățată în urmă cu 100 de ani
Un adolescent în vârstă de 15 ani a murit de ciumă bubonică în provincia Govi-Altai din vestul Mongoliei la jumătatea lunii iulie.
Potrivit Centrului Naţional pentru Boli Zoonotice, şaptesprezece dintre cele douăzeci şi una de provincii din Mongolia se confruntă în prezent cu riscul de apariţie a cazurilor de ciumă bubonică.
Ciuma bubonică este o afecţiune bacteriană răspândită de purici care trăiesc pe corpul rozătoarelor sălbatice, precum marmotele. Poate ucide o persoană adultă în mai puţin de 24 de ore dacă nu este tratată la timp, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
În Rusia au început vaccinările în regiunea Tuva, pentru a preîntâmpina răspândirea ciumei bubonice, boală care poate fi transmisă de purici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.