Publicitate
"Am înțeles foarte bine încă de la început că prețul la energie și la gaze va afecta cetățenii, în primul rând cetățenii vulnerabili și desigur activitatea economică a întreprinderii, întreprinderilor mici și mijlocii și desigur a consumatorilor mari de energie. În acest sens am căutat să găsim soluțiile care să ne asigure că vom reuși să reglăm ceea ce s-a greșit practic prin acele facturi care au fost emise și în felul acesta s a ajuns la sume exorbitante pentru cetățeni și era foarte clar că nu puteau fi acceptate, motiv pentru care folosim toate instrumentele Guvernului și de asemenea căutând toate mecanismele să putem să cooperăm cu toate celelalte instituții care nu intră în sfera de responsabilitate a Guvernului să remediem această problemă.
Au fost identificate peste două milioane de facturi greșite. S-au luat deciziile la nivel local punctual pentru fiecare furnizor în parte și de asemenea ulterior a fost necesar să luăm decizia ca toate facturile care au fost emise greșit să fie refăcute și retransmise la populație cu prețul corect pe de-o parte pe de cealaltă. De cealaltă parte am făcut în așa fel încât să găsim soluția astfel încât să putem să protejăm și mediul de afaceri pentru că în tot acest ansamblu de efecte pe care le au produs creșterea prețurilor la energie și gaze era inevitabil ca aceste întreprinderi mici și mijlocii mediul de afaceri in general să nu fie afectat.", a declrat Nicolae Ciucă.
"Am organizat o serie întreagă de întâlniri atât cu mediul de afaceri, am organizat întâlniri și consultări cu reprezentanții consumatorilor cu reprezentanții organizațiilor sindicale patronale și nu în ultimul rând am organizat întâlniri cu producătorii, furnizorii și distribuitorii pentru a identifica ce a dus la această stare de fapt.
Ciucă: În febrarie și martie, măsuri suplimentare pentru a scădea facturile
Sigur ținând cont că exista deja o lege în vigoare prin care se asigurau o serie de măsuri compensatorii pentru prețurile la energie am constatat că nu este suficient și de aceea pe 15 ianuarie concomitent cu acele întâlniri despre care am făcut vorbire a avut loc o întâlnire la nivelul coaliției în care am căutat să identificăm soluția cea mai bună și în felul acesta a apărut ordonanța de urgență prin care am făcut în așa fel încât în lunile februarie și martie să găsim o formulă de compensare de plafonare pentru ca populația să nu fie afectată și de asemenea să sprijinim.
Mediul de afaceri industria alimentară în mod predilect pentru că toate aceste chestiuni era de la sine înțeles că vor duce la scumpirea produselor alimentare și era necesară intervenția guvernului în acest sens. Și am ieșit cu aceeași decizie cu acea ordonanță care în momentul de față va produce efecte pentru lunile februarie lunile februarie și martie.", a mai spus premierul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.