Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a anunţat miercuri că 600 de persoane vor fi reangajate în sectorul minier pentru extracţia de cărbune, ceea ce va duce la o creştere cu 300 de MW a resurselor energetice pe care le are România.
"Ieri a fost o discuţie mai lungă pe energie. Aseară, premierul s-a întâlnit cu cei de la Complexul Energetic Muntenia şi cei din Hunedoara pentru a reporni acele capacităţi care folosesc cărbune. Este clar că, în această situaţie complicată, toată Europa se uită la surse alternative pentru a produce energie. Şi România avea deja aceste resurse. Vom vedea dacă va trebui să importăm şi cărbune. Vor fi adăugaţi 300 MW. Asta înseamnă că va trebui să angajăm vreo 600 de persoane din nou în sectorul minier, ceea ce este o vestă bună pentru aceşti oameni, care au suferit", a afirmat Cîţu la Senat.
El a menţionat că trebuie analizată şi posibilitatea începerii exploatării şi la Roşia Montană.
"Repornirea se va face doar pentru această situaţie. Vedem cât ţine această situaţie. Dacă Europa revine la extracţia de cărbune, ar trebui să ne uităm şi la proiectul Roşia Montană. Până la urmă, avem şi acolo resurse pe care le putem folosi în interesul României şi ar trebui să ne uităm în ce condiţii am putea să începem şi acolo exploatarea", a adăugat liderul PNL.
Citeşte şi: Firmele ruseşti, INTERZISE la licitaţiile din România. Florin Cîţu, iniţiativă în Parlament
Liderul PNL vine cu o propunere pentru sancţionarea Rusiei, după invazia din Ucraina. "Am spus că trebuie să ne asigurăm că sancțiunile aplicate Rusiei de Uniunea Europeană vor fi implementate și în România. Am depus astăzi amendamente la OUG 21/2021, pentru ca firmele rusești să nu mai poată participa la achizițiile publice din România", a scris, miercuri, pe Facebook, Florin Cîţu - preşedintele PNL şi al Senatului.
Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, susţine că regimul actual al Rusiei, cu o economie funcţională, reprezintă "o ameninţare pentru toate ţările din regiune", de aceea este imperativă oprirea comerţului cu acest stat.
"Atât timp cât încă vom face comerţ cu Rusia, economia ei va fi bine. Actualul regim al Rusiei cu o economie funcţională este o ameninţare pentru toate ţările din regiune. Trebuie să oprim schimburile comerciale cu Rusia ACUM. Este imperativ pentru siguranţa noastră", a scris Cîţu, vineri, pe Facebook.
Cu o zi în urmă, acesta anunţa că va cere în coaliţia de guvernare susţinerea unui act normativ prin care să li se taie accesul firmelor ruseşti la fonduri europene şi la orice formă de finanţare din taxele românilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.