România a împrumutat 3 miliarde euro, pe 27 martie, de pe piețele financiare internaționale prin obligațiuni euro. Au fost trei tranșe, de 7 ani, 15 ani și 30 de ani, iar dobânzile de 2%, 3,5% și 4,65%.
S-au înscris mai mult de 450 de investitori. În plus, Ministerul Finanțelor anunță că mai vrea să atragă încă 1,25 miliarde euro, în cea de-a doua parte a anului. Vezi mai jos care au fost costurile în ultimii ani.
Investitorii din Marea Britanie au cei mai interesați de titlurile pe 15 și 30 de ani, iar cei din zona Austria/Germania de cea de 7 ani, potrivit datelor Ministerului Finanțelor Publice. Cea mai mare parte dintre ei au fost fonduri de investiții, între 66-83%, în funcție de maturități. Băncile s-au aflat pe locul al doilea și al treilea cu 7-23%, conform Hotnews.
Citește și:Pintea: Împrumut de 800 de milioane de euro pentru medicii de familie
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.