Facturile la energie (gaze naturale şi curent electric) au explodat iarna aceasta, iar românii sunt disperaţi. Atât cetăţenii cât şi firmele suferă, iar scumpirile vin în cascadă: alături de energie s-au înregistrat creşteri uriaşe de preţuri la carburanţi dar şi la alimentele de bază.
Institutul ARGUMENT i-a întrebat pe români cine cred că este principalul vinovat pentru creşterea preţurilor la energie (gaze naturale şi curent electric). Respondenţii au răspuns liber; nu au avut la dispoziţie variante de răspuns.
Răspunsurile acestora sunt următoarele:
- Guvernul: 38,9%
- Rusia: 8,8%
- Ministrul Energiei: 8,4%
- Furnizorii de energie: 5%
- Politicienii români: 4,3%
- Klaus Iohannis: 4,1%
- Statul român: 2,9%
- Parlamentul: 2,8%
- UE: 2,5%
....
Citeşte şi: Sondaj ARGUMENT. Se poate ajunge la un conflict armat în România? Răspunsuri la întrebările momentului
ARGUMENT, institutul de sondare al DCMedia Group, vine cu date de ultimă oră despre modul în care văd românii războiul Rusia - Ucraina şi despre modul în care ţara noastră ar trebui să reacţioneze.
Institutul ARGUMENT a realizat o cercetare în contextul războiului care a izbucnit la graniţa României, între Rusia şi Ucraina. Românii au răspuns ce ar trebui să facă ţara noastră, dacă ar trebui să sprijine aliaţii NATO în deciziile lor sau să rămână neutră. Totodată, sunt oferite răspunsuri privitoare la percepţia probabilităţii de desfăşurare a unor conflicte armate pe teritoriul României, după invazia Rusiei în Ucraina.
La întrebarea "Ce ar trebui să facă România, în contextul războiului din Ucraina?", răspunsurile au fost următoarele:
- Să rămână neutră: 61%
- Să sprijine Alianţa Vestului ( SUA, NATO, UE): 36%
- Nu ştiu/nu răspund: 2%
- Să sprijine Alianţa Estului (Rusia, China): 1%.
Cât priveşte percepţia cu privire la probabilitatea desfăşurării unui conflict armat pe teritoriul României, după invazia Rusiei în Ucraina, răspunsurile au fost următoarele:
- Puţin probabil: 35%
- Foarte probabil: 27%
- Deloc probabil: 19%
- Destul de probabil: 18%
- Nu ştiu/nu răspund: 1%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.