Hidroelectrica a lansat oferta de preț pentru energie electrică, preț care este în continuare cel mai mic de pe piața din România.
Conform informațiilor furnizate de companie prețul energiei electrice (include TG, tariful de transport - componenta de introducere a energiei electrice în rețea) pentru o perioadă contractuală de 12 luni este de 0.28253 lei/kWh iar cel al energiei electrice active (fără TG, tariful de transport - componenta de introducere a energiei electrice în rețea) pentru o perioadă contractuală de 12 luni este de 0.28000 lei/kWh.
De când este valabilă oferta
Oferta este destinată clienților casnici și este valabilă pentru contractele încheiate în perioada 01.01.2023 - 30.06.2023.
Hidroelectrica spune că are un termen de plata relaxat de 45 zile de la emiterea facturii. Comunicarea și transmiterea sigură a documentelor se face folosind mijloacele online.
Se poate introduce indexul autocitit, se pot consulta informații despre facturi și de a transmite diverse solicitări prin intermediul portalului.
Prețul final de contract furnizare energie electrică în funcție de amplasarea geografică a locului de consum
E-Distributie Muntenia (Bucuresti, Giurgiu, Ilfov) – 0,70 lei/kWh
E-Distributie Banat (Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș) – 0,72 lei/kWh
SDEE Transilvania Nord (Satu Mare, Maramures,Slaj, Bihor, Cluj, Bistrita Nasaud) – 0,73 lei/kWh
SDEE Transilvania Sud (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu) – 0,74 lei/kWh
SDEE Muntenia Nord (Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea) – 0,76 lei/kWh
Delgaz Grid (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui) 0.76 lei/kWh
E-Distributie Dobrogea (Călărași, Constanța, Ialomita, Tulcea) – 0,77 lei/kWh
Distributie Energie Oltenia (Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman, Vâlcea) – 0,78 lei/kWh
Amintim că tarifele de rețea și taxele sunt în totalitate reglementate de stat.
Important de menționat este că pe site-ul ANRE se regăsesc toate ofertele de preț ale tuturor producătorilor de energie electrică.
Citește și:
Sfatul experților pentru ”modul de utilizare” a noii Legi a plafonării prețului la energiei
Noua Legea a plafonării prețului la energie a fost promulgată luni, 13 ianuarie 2022, de președintele Iohannis.
Așa cum bine sublinia expertul în energie Dumitru Chisăliță despre noua lege că este: ”Ordonanțe de Urgență pentru modificarea Legii de aprobare a unor Ordonanțe de Urgență pentru modificarea Ordonanțelor de Urgență, care au modificat Ordonanțele de Urgență de plafonare a prețului”, stârnește critici din partea specialiștilor în energie cât și a economiștilor.
Pentru publicul larg, această nouă modificare este de fapt o complicație neclară ce nu aduce decât noi dureri ce cap pentru consumatorul final de energie.
Adrian Negrescu, într-o intervenție la dezbaterea organizată de Asociația Energia Inteligentă, ”Energia în spatele scenei, retrospectiva pieței de energie din anul 2022”, sfătuiește oamenii ”să stea cu ochii pe contoare și să-și dea indexul la timp, pentru că asta e singura soluție în actualul context, să dai indexul la timp. Altă soluție nu există!”. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.