Publicitate
Valentin Lazea, economistul Șef al BNR care a declarat că: "Pentru toate aceste provocări, cele ale pandemiei, când STATUL trebuie să cheltuie foate mulți bani, veniturile bugetare trebuie în mod evitabil să crească. Creșterea ratelor de impozitare pentru a da STATULUI mai multe venituri bugetare, este o parte importantă a soluției la problema economică."
Florin Cîţu participă astăzi la "Ora prim-ministrului"
Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal a spus că un impozit progresiv ar putea fi introdus în România și ar trebui să se discute despre asta.
"Eu sunt pentru impozitare progresivă! Nu s-ar fi putut proceda în acest moment pentru că economia e încă covalescentă și ar fi născut iar dezbateri politice, dar un sistem de impozitare decent, civilizat, european este o impozitare progresivă. Impozitarea progresivă are avantaje din multe puncte de vedere, dacă ești un fundamentalist și de gândești numai la buzunarul propriu, că ești bugetar cu salariu foarte mare, că ești bancher cu salariu foarte mare, că ești CEO cu salariu foarte mare, da!", a declarat Dăianu la A3.
Ce state au IMPOZITUL PROGRESIV
Letonia
Lituania
Slovacia
Spania
Italia
Polonia
Germania
Cum funcționează IMPOZITUL PROGRESIV
La venituri sub 15.000 de euro - Italia are un impozit de 23%, ne referim la venituri anuale
La venituri între 15.000 - 28.000 de euro - Impozit fix de 3.450 de euro + 27% din ceea ce depășește 15.000 de euro venit anual.
La venituri peste 75.000 de euro/an - Impozit fix de 25.420 de euro, dar și 43% din ce depășește 75.000 de euro în fiecare an
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.