Cinci ceasuri care merită atenție și care nu provin din Elveția

Matei Ion |
Data actualizării: | Data publicării:

Când vorbim despre ceasuri de calitate ne gândim automat la cele elvețiene care au devenit în timp etalonul înaltei calități și a încrederii. Însă nu este neapărat așa. E adevărat, Elveția este ”patria” ceasornicăriei însă în lume există destui producători care creează obiecte extraordinare și care merită să le acordăm atenție.

Uniform Wares - Marea Britanie

Uniform Wares este o companie britanică celebră pentru ceasurile sale minimaliste dar cu piese elvețiene. Ceasurile produse de aceștia sunt destul de accesibile, majoritatea costă în jur de 500$. Ceea ce îi scoate în evidență este designul elegant.

Grönefeld - Olanda

Bart și Tim Grönefeld fac parte în mare măsură din sistemul ceasornicarilor elvețieni în cadrul căruia au fost școliți și au lucrat în primii ani.
Cu toate acestea, proiectul lor actual, de epocă, se află în țara lor de origine , Olanda, unde fac ceea ce mulți experți consideră a fi cel mai "complicat" ceas din lume, respectiv 1941 Remontoire. Ceasurile Gronefelds sunt inovatoare, dar relativ subevaluate. În momentul în care te uiți pe spatele cesului înțelegi unicitatea lor.

Grand Seiko - Japonia

Grand Seiko în particular și Seiko în general, sunt dovada vie că nu trebuie să fii elvețian ca să faci ceasuri minunate. Grand Seiko a ieșit din umbră în ultima vreme cu ceasuri incredibil de interesante și de bine făcute, ceea ce nu este de mirare dat fiind că aceste calități fac parte din filozofia japoneză.

A. Lange & Söhne - Germania

A. Lange & Sohne nu are neapărat nevoie de o prezentare dar această companie relativ mică de ceasuri produce unele dintre cele mai bune ceasuri din lume. În timp ce Germania are o puternică istorie în producerea ceasurilor, Lange a devenit un stâlp al orologeriei de înaltă calitate după relansarea din 1994.

În totdeauna poți judeca un brand după produsele sale cele mai ieftine iar cu ceasul Saxonia Thin 37mm, poți să te lămurești care sunt puncrele forte ale companiei într-un ceas superb și simplu care strălucește la încheietura mâinii. Dacă cineva dorește mai distinctiv, Lange 1 este cartea de vizită a brandului în lumea designului unic de ceasuri.

Sarpaneva - Fnlanda

Fonlanda este cunoscută mai mult prin designerul Alver Aalto, compania telecom Nokia și hochei. Dar în ciuda așteptărilor există și aici producători de ceasuri.

Kari Voutilainen a fugit în Elveția, dar Stepan Sarpaneva continuă să facă ceasuri în centrul orașului Helsinki. Ceasurile lui Sarpaneva au propriile lor simțuri - există ceva distinct în jurul lor, cu semnul lunii zâmbind la tine din cadranele adesea stratificate. Este plăcut să vezi pe cineva care face ceasuri distinctive pe propriul lor teren de acasă, care nu încearcă să arate deloc ca "ceasuri elvețiene de lux" tradiționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9772
Diferența 0.0000
Zi precendentă 4.9772
USD
Azi 4.5116
Diferența -0.0943
Zi precendentă 4.6059
Schimb
in
EUR flag1 EUR = 4.9772 RON
USD flag1 USD = 4.5116 RON
GBP flag1 GBP = 5.9419 RON
CHF flag1 CHF = 5.2235 RON
AUD flag1 AUD = 2.8609 RON
DKK flag1 DKK = 0.6671 RON
CAD flag1 CAD = 3.1881 RON
HUF flag1 HUF = 0.0124 RON
JPY flag1 JPY = 0.0308 RON
NOK flag1 NOK = 0.4384 RON
SEK flag1 SEK = 0.4661 RON
XAU flag1 XAU = 453.3570 RON
Monede Crypto
1 BTC = 374411.41RON
1 ETH = 8105.81RON
1 LTC = 376.72RON
1 XRP = 9.30RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: Error% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.93%
6 luni: 5.97%
12 luni: 5.99%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %

Comunicate de presa

Negocieri / FOTO: Freepik

Microsoft România negociază primul Contract Colectiv de Muncă

Protecție, stabilitate și formare profesională...

Gabriel Blăniță, Colliers

Tot mai puțini români își permit o locuință. Chiria, o alternativă

Doar 73% dintre românii din mediul urban...

ANAF / Foto: DCBusiness

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
pixel