Agenția spațială chineză a publicat, de asemenea, imaginile filmate ale aselenizării sondei, în 3 ianuarie. A fost pentru prima dată când ”omul” a ajuns pe partea întunecată a satelitului natural al Pământului, care nu privește niciodată spre Terra. O premieră cu valoare științifică limitată, dar menită să demonstreze, înainte de toate, ambițiile programului spațial al Chinei.
”Cercetătorii au finalizat analiza preliminară a topografiei suprafeței lunare din jurul locului de aselenizare, bazându-se pe imaginile surprinse de aparatul foto”, a anunțat CNSA.
Citește și Un modul spațial chinez aselenizează pe partea nevăzută a lunii
Sonda, robotul Yutu-2, dar și satelitul Queqiao care transmite informațiile pe pământ, ”sunt în stare stabilă și toate programele se derulează conform graficului stabilit”, a adăugat sursa citată. Micul robot teleghidat de 140 de kilograme a fost repus în funcțiune joi, după o pauză de câteva zile, pentru a se acomoda cu temperatura înconjurătoare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.