Astfel de porci, se vând la carcasă cu 1.399 de dolari, ceea ce înseamnă un venit de trei ori mai mare peste cel lunar în regiunea Nanning, capitala provinciei Guangxi, scrie Bloomberg.
China se luptă cu o criză a cărnii de porc iar fermierii caută soluții iar una dintre ele este aceea a creșterii unor porcu cu dimensiuni din ce în ce mai mari.
Prețurile din ce în ce mai mari la carnea de porc i-a determinat pe fermierii din nord-vestul țării să își crească animalele până la greutatea de maximum 200 kg, cu mult peste 125 de kg, care este greutatea normală a unu porc bun pentru sacrificat.
China umblă la cămara frigorifică. O măsură disperată
Tendința de a vinde porci din ce în ce mai mari a fost preluată și de micii fermieri.
Această măsură radicală pe care crescătorii mari sau mici de porci vine ca urmare a crizei provocate de gripa porcină africană, iar fermierii încearcă să tempereze inflația.
Vicepremierul Chinei, Hu Chunhua, a avertizat că situația livrărilor în 2020 va fi una ”extrem de severă” mai ales în prima parte a anului.
China va avea un deficit de carne de port de 11 milioane de tone pe an, mai mult decât este disponibil pe piața internațională, ceea ce înseamnă că vor trebui să își crescă propria producție.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.