”Este un proiect care va marca un nou progres pe care China îl reușește în domeniul cercetării fundamentale”, a subliniat oficialul chinez. Detaliind, el a precizat că, pentru găsirea vieții extraterestre, Guvernul de la Beijing și-a propus să lanseze o serie de aparate zburătoare echipate cu telescoape performante, detectoare în infraroșu și cu alți senzori pentru a analiza și monitoriza zonele din cosmos învecinate galaxiei noastre.
Grație celor mai noi aparaturi, oamenii de știință vor căuta, în primul rând, apă și vor măsura regimurile de temperatuă care să garanteze supraviețuirea omului, a animalelor, plantelor, insectelor și a microorganismelor.
În acest context, Yuan Jie a amintit că începând de anul viitor, China va demara misiunea pentru Marte, pentru ca în următorii zece ani să devină una dintre cele mai avansate puteri spațiale. Concomitent se va derula alt proiect de mare interes pentru Beijing, respectiv construirea unei stații orbitale spațiale. ”Vom deschide o nouă eră în studierea cosmosului”, a adăugat șeful CASC.
Citește și Pentagonul se pregătește de atac extraterestru
Conform programului conceput de CASC, până în anul 2045, va fi finalizate lucrările de construcție a bazei lunare chineze. Între timp însă, cosmonauții chinezi vor ajunge pe Marte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.