Potrivit publicației, materialul genetic, trimis la sfârşitul săptămânii trecute şi care va orbita la aproximativ 1.000 de kilometri distanţă de Terra, provine de la un tigru mascul numit Kang Kang, crescut în captivitate la grădina zoologică din Canton (sudul Chinei).
Cercetătorii doresc să profite de temperaturile scăzute şi de vidul cosmic pentru a preveni pierderea acestor resurse genetice într-un mediu care va constitui "utimul bastion de apărare a materialului genetic originar pentru multe specii de pe Terra", subliniază China Daily.
O specie ”tehnic extinctă”
Recipientul cu ADN, dezvoltat în comun de compania de tehnologie din Shenzhen (sudul ţării) şi de China Academy of Launch Vehicle Technology, este proiectat pentru a rezista atât la radiaţiile solare, cât şi la schimbările bruşte de temperatură din spaţiu.
Citește și Taxa de locuit pe Tărâmul piersicilor înfloriți
Tigrul Amoy, cunoscut şi ca tigrul chinez de sud, a dispărut din pădurile umede din sudul ţării în 1994, astfel încât oamenii de ştiinţă consideră această specie "tehnic extinctă", deşi unele organizaţii încearcă să pregătească unele exemplare pentru supravieţuirea în mediul său natural.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.