Cercetătorii de la Academia Chineză de Științe și Universitatea din Shandong au efectuat un studiu asupra originii evolutive a SARS-CoV-2 și au descoperit 24 de noi tipuri de coronavirus la lilieci. Rezultatele muncii lor au fost publicate în revista Cell.
Experții au examinat probe de salivă și produse reziduale de la 342 de lilieci colectați în perioada mai 2019 - noiembrie 2020. În materialul studiat, cercetătorii au descoperit mai mult de două duzini de genomi COVID-19 și au identificat patru coronavirusuri similare cu SARS-CoV-2, boala provocată de SARD-CoV-2.
Concluzia specialiștilor din China, țara de unde a pornit actuala pandemie de coronavirus în ianuarie anul trecut: virusurile asociate cu SARS-CoV-2 continuă să circule la populațiile de lilieci. În context, ei au subliniat că liliecii au fost, rămân și vor fi în continuare un rezervor natural excelent pentru agenții patogeni care cauzează boli severe la om.
Citește și Vaccinul Pfizer. De ce așa? Explicații noi privind efectele secundare
„Pe lângă lilieci și oameni, infecția cu coronavirus poate infecta multe animale domestice și sălbatice, inclusiv porci, bovine, șoareci, pisici, câini, găini, căprioare și arici”, scriu oamenii de știință chinezi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.