Profesorul Sun Jian și colegii lui de la Institute of Chemical Physics, din Dalian, au injectat bucata de cupru un jet de argon fierbinte, încărcat electric. Aflate în continuă mișcare, particulele ionizate au aruncat, practic, în aer, atomii de cupru.
După care, aceștia din urmă s-au răcit și depus pe suprafața dispozivului de cumulare sub forma unui praf fin, fiecare firicel având diamentrul de numai câțiva nanometri.
Citește și Bacteriile, pe urmele submarinelor inamice! Unde se întâmplă
”Nanoparticulele de cupru au dobândit proprietăți foarte asemănătoare cu cele ale aurului sau argintului”, au explicat oamenii de știință chinezi.
Noul material nu poate fi folosit la confecționarea de monede de aur false, pentru că densitatea lui a rămas cea a cuprului. Cu toate acestea, i se va găsi utilizare în alte domenii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.