Astfel, analizând istoricul izbucnirii și răspândirii epidemiei de coronavirus, oamenii de știință din China au identificat punctul nevralgic al acestuia. Concret, specialiștii au vrut să afle dacă există vreo legătură între condițiile meteo și evoluția virusului. În acest scop s-au folosit datele meteorologice înregistrate de la sfârșitul lunii ianuarie până în prezent.
S-a constatat că viteza de răspândire a noii gripe a atins ritmul maxim la o temperatură de 8,72 grade Celsius. Dorind să se convingă că este corectă concluzia lor, experții chinezi au efectuat un experiment. Rezultatul a confirmat rezultatului studiului. În plus, s-a stabilit că pe măsură ce temperatura aerului crește fie și cu doar câteva grade, agresivitatea virusului scade.
Citește și Chinezii știu cât va dura epidemia de coronavirus
Se poate spune, în aceste condiții, că epidemia se va restrânge și, poate, va dispărea, odată cu venirea verii? Oamenii de știință avertizează că pentru o victorie definitivă asupra coronavirusului puțină căldură naturală nu este suficientă. Desigur, va deveni mai blând, va putea fi ținut în frâu cu diferite combinații de medicamente, dar pentru distrugerea lui totală este nevoie neapărat de un vaccin.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.