Noutatea a fost prezentată de Huang Mingxin, profesor în cadrul Departamentului de Inginerie Mecanică al Facultății de Inginerie, împreună cu o echipă de cercetare de la Centrul pentru Studiul Imunității și Bolilor Infecțioase din cadrul Facultății de Medicină a respectivei Universități.
Experții au ajustat compoziția chimică și microstructura oțelului inoxidabil, care a primit un conținut mai mare de cupru, care are proprietăți antibacteriene. Noul aliaj este capabil să ucidă nu numai virusul SARS-CoV-2, dar și virusurile gripal H1N1 și E.coli pe suprafața sa, afirmă cercetătorii.
Oțelul inoxidabil convențional nu are aceste calități, coronavirusul putând supraviețui până la două zile pe suprafața acestuia. Profesorul Huang Mingxin a declarat că noul tip de oțel inoxidabil ar putea fi produs în masă pe baza tehnologiei existente.
Oamenii de știință intenționează să breveteze invenția lor, precizând că noul aliaj ar putea fi folosit la fabricarea mânerelor de ușă, a butoanelor de lift sau a balustradelor pentru a reduce riscul de contaminare după atingerea acestor obiecte în locuri publice.
Citește și Oficial Pfizer: Veste NEPLĂCUTĂ despre dozele ''booster'' împotriva COVID-19
Citește și OMICRON. Norvegia trece la atac după o petrecere de Crăciun
Citește și Amestecul a două vaccinuri produce cel mai puternic răspuns imunitar
Între timp, compania germană de biotehnologie BioNTech SE, împreună cu Pfizer Inc., din SUA, va prezenta un vaccin eficient împotriva variantei omicron a virusului SARS-CoV-2 până în luna martie a anului viitor.
S-a demonstrat că anticorpii induși de vaccinul Pfizer-BioNTech neutralizează noua variantă de coronavirus după trei doze la niveluri comparabile cu cele observate pentru SARS-CoV-2 după două doze. Se observă că, la două doze, activitatea anticorpilor neutralizanți împotriva variantei omicron este redusă de 25 de ori față de cea împotriva tulpinii inițiale.
Este posibil ca acest lucru să nu fie suficient pentru a proteja împotriva COVID-19, dar oamenii de știință au subliniat că persoanele vaccinate beneficiază totuși de protecție împotriva bolilor grave. Datele din alte studii ale companiei arată că vaccinul de rapel cu vaccinul actual de la Pfizer și BioNTech crește titrul de anticorpi de 25 de ori. Aceste niveluri de anticorpi sunt asociate cu o eficacitate ridicată atât împotriva tulpinilor de tip sălbatic, cât și a tulpinilor îngrijorătoare de coronavirus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.