Yutu 2 este primul rover care a explorat partea îndepărtată a Lunii, după ce a aselenizat acolo pe 3 ianuarie 2019. De atunci, acesta a trimis o mulțime de imagini pe care comunitatea științifică și pasionații de spațiu să le analizeze și să le cerceteze.
O "colibă misterioasă" pe Lună
În noiembrie, în timpul celei de-a 36-a zile lunare a misiunii roverului Yutu 2, camerele aparatului au observat un obiect în formă de cub la aproximativ 80 de metri distanță, la orizontul nordic. Descoperirea a fost adusă în atenție de Space.com, care a relatat o înregistrare din jurnalul lui Yutu 2 de către Our Space, un blog în limba chineză asociat cu Administrația Națională Spațială Chineză (CNSA).
Postarea Our Space a descris obiectul în formă de cub ca fiind o "colibă misterioasă" datorită formei sale unghiulare neobișnuite pentru actualul peisaj selenar. Este greu să nu te gândești la monolitul din "2001: Odiseea spațială", o mașină solitară unghiulară construită de o specie extraterestră. Merită să subliniem că, deși știm foarte puține lucruri despre obiect, este probabil un bolovan mare care a fost dezgropat de un meteorit căzut pe Lună. Cu toate acestea, rămân întrebări, cum ar fi cum ar fi putut un impact să creeze un astfel de obiect în formă de cub și dacă mai există și alte resturi interesante împrăștiate în apropiere?
Chipul nevăzut al Lunii. Ce a filmat un robotul Yutu-2 VIDEO
Luna a fost locuită. Indicii cu privire la alte entităţi
Jeleul de pe Lună găsit de chinezi. Misterul, descifrat
China se poziționează ca o superputere spațială
Ce reprezintă misteriosul obiect lunar vom afla în curând, deoarece Yutu 2 va petrece 2-3 zile lunare apropiindu-se de obiect pentru a trimite imagini mai detaliate.
Indiferent ce descoperă roverul Yutu 2, agenția spațială chineză va fi mulțumită să vadă cum comunitatea științifică așteaptă cu nerăbdare imaginile trimise de Yutu 2 de pe partea îndepărtată a Lunii. Această misiune face parte din planurile de amploare ale Chinei de a se poziționa ca una dintre superputerile mondiale în spațiu în următorii ani.
Săptămâna trecută, de exemplu, agenția spațială chineză a dezvăluit că construiește un reactor de fisiune pentru Lună care ar fi de 100 de ori mai puternic decât unul construit de NASA. De asemenea, țara a anunțat că va colabora cu Rusia la o stație spațială lunară, care va rivaliza direct cu programul lunar Gateway al NASA.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.