Oamenii de știință chinezi dezvoltă sisteme de detectare a urmelor coronavirusului, indiferent de variantele lui, în aer, pentru a preveni răspândirea bolii COVID-19. Potrivit cotidianului Beijing Daily de miercuri, tehnologia este testată la Jocurile Olimpice de iarnă, în plină desfășurare la Beijing.
"Activitatea de prevenire a răspândirii virusului constă într-o serie de proceduri, cum ar fi utilizarea dispozitivelor de decontaminare și testarea participanților", a declarat Liu Peng, cercetător la Școala de Medicină a Universității Tsinghua. Testarea aerului pentru depistarea virusului, a spus el, ar putea fi un instrument important de sprijin pentru avertizarea timpurie.
De zece ori mai sensibil
Pe lângă infectarea directă a persoanelor sănătoase prin strănutul și tusea provenite de la persoane bolnave, transmiterea este posibilă prin particule de aerosoli în aer, în special în încăperi închise, spun experții chinezi în sănătate.
Citește și Te vaccinezi o SINGURĂ DATĂ și scapi de COVID toată viața
Echipamentul care detectează acești aerosoli dăunători reprezintă un dispozitiv portabil care aspiră mostre de aer și filtrează particule mici care pot conține virusul. Aceste particule sunt apoi dizolvate într-un lichid și trecute printr-un detector de acid nucleic. Potrivit dezvoltatorilor, acest dispozitiv este de 10 ori mai sensibil decât dispozitivele convenționale de diagnosticare genetică moleculară.
Pandemia, în faza ei finală
Întrebarea care se pune este cât de necesar mai este acest dispozitiv inventat de chinezi, din moment pe pandemia de coronavirus intră în faza finală, după cum spune directorul general al Moderna, Stephane Buncel, într-un interviu pentru CNBC. Referindu-se la sfârșitul apropiat al pandemiei de coronavirus, șeful companiei biofarmaceutice americane, a precizat că "acesta este un scenariu rezonabil".
După cum notează CNBC, unele studii arată că, deși tulpina omicron este mai infecțioasă, nu este considerată la fel de periculoasă ca tulpina delta. "Există o șansă de 80% ca, pe măsură ce Omicron sau virusul SarsCov-2 se specifică, vom vedea viruși din ce în ce mai puțin periculoși", a declarat Stefan Bansel.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.