China vrea să aloce peste 27 de miliarde de dolari pentru cel mai mare fond de cipuri de până acum.
Scopul finanțării pentru care statul chinez încă caută bani are scopul de a accelera dezvoltarea tehnologiilor de ultimă generație pentru a contracara campania americană de a opri ascensiunea acestui sector chinez care amenință securitatea SUA, relatează vineri Bloomberg News, citat de Reuters.
Exporturile americane către China include o serie de măsuri care vizează accesul acestei țări la echipamentele de producție a semiconductorilor, la anumite instalații de producție și la anumite tipuri de cipuri. Conform reglementărilor companiile chineze nu pot să achiziționeze cipuri avansate de inteligență artificială pe baza unor praguri fixe de performanță. Interdicția se aplică nu doar cipurilor fabricate în SUA, ci și oricărui cip produs cu ajutorul tehnologiei, software-ului sau echipamentelor originare din SUA.
Totuși, chinezii au găsit o metodă prin care să păcălească acest sistem. În ciuda faptului că controalele se concentrează asupra exporturilor fizice, majoritatea firmelor chineze de tehnologie accesează cipurile în mod virtual, folosind serviciile oferite de companiile de cloud computing. Aceste servicii nu sunt monitorizate în scopul prevenirii utilizării de către entitățile străine aflate pe lista neagră a Statelor Unite.
Citește și: Un angajat al Google a furat secrete de inteligență artificială pentru a le folosi în China
China a exploatat cu ușurință aceste slăbiciuni. Potrivit angajaților săi, compania de recunoaștere facială SenseTime, aflată pe lista neagră, a folosit intermediari pentru a introduce în mod clandestin componente interzise din Statele Unite. Această oportunitate ar fi fost abordată și de cel mai important laborator de arme nucleare din China.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.