”Capacitățile acestor rachete nucleare și convenționale sunt fără precedent și vin să demonstreze nivelul calitativ și cantitativ de modernizare a arsenalului balistic al Chinei”, se arată în studiul publicat de Fundația pentru cercetări strategice (FRS). Potrivit raportului, noile arme extrem de rapide ”confirmă faptul că, pe anumite segmente, China atins vârful inovației mondiale”.
Tot teritoriul american
Printre principalele echipamente care vor defila pe 1 octombrie figurează, potrivit FRS, racheta DF-41, aflată deja în serviciul armatei, dar niciodată prezentată. Proiectilul ”poate fi armat cu un număr destul de ridicat de ogive multiple, până la 10 focoase nucleare, față de trei” în cazul modelelor precedente, susțin autorii studiului. Descrisă de unii experți ca având o rază de acțiune de 12.000 până la 14.000 de kilometri, racheta ”ar putea acoperi tot teritoriul american”.
Citește și Armata Chinei schimbă regulile jocului. Ce intenționează
Altă armă care ar urma să fie prezentată este DF-17, un lansator pe care va fi plasat ”un planor hipersonic”, o aripă delta capabilă să evolueze la viteze extreme, purtând încărcătură convențională sau nucleară și care ar putea dejuca sistemele antirachetă ale inamicilor. ”Apariția unui astfel de sistem va avea un impact considerabil, evidențiind progresul înregistrat de China pe un segment unde rușii și americani acuză o ușoară întârziere”, notează raportul experților francezi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.