Fu Tsung a subliniat că autoritățile chineze salută dialogul strategic dintre cele două țări și extinderea START-3. "Dar nu credem că este suficient, pentru că, chiar și după prelungirea START-3, SUA și Rusia dețin împreună mai mult de 90% din armele nucleare existente pe Terra", a adăugat el.
Atât Rusia, cât și SUA ar trebui să continue să își reducă arsenalele nucleare într-un mod ireversibil și obligatoriu din punct de vedere juridic, a subliniat politicianul chinez. În același timp, Beijingul însuși este pregătit să se alăture discuțiilor de dezarmare nucleară dintre Moscova și Washington atunci când aceste țări își vor reduce arsenalele la nivelul Chinei.
Potrivit Institutului Internaţional de Cercetare pentru Pace de la Stockholm (SIPRI), SUA dispuneau în ianuarie 2021 de 5.550 de arme nucleare, comparativ cu 350 câte avea China.
Citește și China a prezentat noul său avion de luptă, Rusia lansează rachete
În acest context, oficialul a anunțat că țara sa va continua să-şi "modernizeze arsenalul nuclear din raţiuni de fiabilitate şi securitate", în pofida tuturor criticilor formulate de Washington, îngrijorat de eforturile Beijingului de a-și întâri arsenalul nuclear.
"China a adoptat întotdeauna politica de ne-recurgere la arme nucleare şi noi menţinem capacităţile noastre nucleare la nivelul minim necesar pentru securitatea noastră naţională", a subliniat Fu Cong, precizând că ”trebuie să ne asigurăm că armele noastre sunt la zi şi pot de asemenea servi drept mijloc de disuasiune", a mai spus Fu Cong.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.