Potrivit IISS, 'este improbabil (ca Beijingul) să egaleze capabilităţile cibernetice ale Statelor Unite cel puţin în următorul deceniu'.
Raportul, care analizează 'capabilităţile cibernetice' a 15 ţări, relevă că Statele Unite sunt principala putere cibernetică a lumii, şi plasează China în categoria a doua, alături de Australia, Marea Britanie, Canada, Franţa, Israel şi Rusia.
În pofida îngrijorărilor în creştere legate de atacuri cibernetice orchestrate de Phenian, Coreea de Nord a fost inclusă într-o a treia categorie de ţări cu 'puncte tari sau potenţiale puncte tari în anumite domenii, dar slăbiciuni semnificative în altele'.
Din această a treia categorie fac parte mai ales state din Asia, printre care India, Indonezia, Iran, Japonia, Malaezia şi Vietnam, IISS concluzionând că 'economiile industriale avansate' deţin 'avantaje cibernetice semnificative' care ar putea linişti preocupările occidentale că vor rămâne în urma rivalilor cu regimuri autoritare sau mai puţin dezvoltaţi.
Citește și Este CONFIRMAT! Când a apărut primul focar de CORONAVIRUS
Potrivit institutului londonez, puterea cibernetică naţională este bazată în parte pe 'capacitatea de a atrage capital investiţional şi abilităţi tehnice' şi pe crearea de condiţii care să permită afacerilor digitale să se dezvolte, condiţii care pot fi mai uşor întrunite în Statele Unite şi aliaţii săi.
Cu toate acestea, SUA nu pot lăsa garda jos, avertizează IISS, dată fiind 'forţa în creştere a economiei digitale a Chinei'.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.