Într-un context de tensiune cu Occidentul, reuşita misiunii este o chestiune de prestigiu pentru Beijing, care se pregăteşte să sărbătorească pe 1 iulie centenarul Partidului Comunist Chinez . Potrivit ultimelor previziuni, joi, vehiculul spaţial Shenzhou-12, propulsat de o rachetă Longue-Marche 2F, ar trebui să decoleze de la baza Jiuquan, în deşertul Gobi.
Harta ANM. Cod PORTOCALIU și galben în jumătate de țară
Obiectivul său: să ajungă pe Tianhe („Armonia cerurilor”), singurul modul din staţia deja aflată în spaţiu. Centrul de control şi locul unde vor rămâne astronauţii a fost plasat la sfârşitul lui aprilie pe orbita terestră joasă (la 350-390 de kilometri altitudine).
Misiunile vor face posibilă efectuarea de experimente în biotehnologie, medicină, astronomie sau tehnologii spaţiale.
Astronauții Nie Haisheng, Liu Boming și Tang Hongbo vor pleca pe orbită la bordul navei spațiale Shenzhou-12. Ei urmează să locuiască pe Tianhe, un cilindru de 16,6 metri lungime și cu un diametru de 4,2 metri.
Nie, în vârstă de 56 de ani, fost pilot al forțelor aeriene, este cel mai vârstnic astronaut chinez care va merge în spațiu. Misiunea Shenzhou-12 va fi cea de-a treia pentru Nie, a doua pentru Liu, în vârstă de 54 de ani, și prima pentru Tang, în vârstă de 45 de ani.
Misiunea Shenzhou-12 reprezintă a treia lansare din cele 11 care vor fi necesare pentru construcţia staţiei, între 2021 şi 2022. În total, sunt planificate patru misiuni cu echipaj.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.