Publicitate
Această forță de susținere a informațiilor („Information Support Force”, conform denumirii oficiale în limba engleză) reprezintă „aripa strategică” a forțelor armate, a precizat Wu Qian, purtătorul de cuvânt al ministerului chinez al Apărării.
Creată în urma unei restructurări a forțelor de apărare cibernetică, noua entitate este o „decizie majoră” menită să întărească „eforturile de construire a unei armate puternice”. Nu au fost dezvăluite detalii despre misiunile care vor fi încredințate acestui segment al armatei.
Wu Qian a prezentat-o însă ca având „o mare responsabilitate” în „capacitatea de a lupta și de a câștiga războaie moderne”, comentarii făcute în contextul tensiunilor recurente cu Statele Unite, Taiwan, Japonia, India și Filipine.
În ultimele decenii, Beijingul a recuperat treptat decalajul față de armatele occidentale din punctul de vedere al dotării cu arme și tehnologii moderne. Iar bugetul de apărare crește odată cu dezvoltarea economică.
China, care deține acum a doua cea mai mare armată din lume la capitolul cheltuieli, de trei ori mai mici, totuși, față de Statele Unite, în ceea ce privește cheltuielile, care rămâne de trei ori mai mică decât cea a Statelor Unite, a devenit principala forță militară din Asia.
Citește și Drone, rachete, nave de război: Australia crește cheltuielile de înarmare cu 32 miliarde $
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.