Începând cu 1 ianuarie, interdicţia se aplică în cazul a 332 de arii protejate din bazinul hidrografic al fluviului asiatic. Anul acesta, interdicţia va fi extinsă la toate canalele naturale, afluenţii şi lacurile mari, conform deciziei ministerului agriculturii şi afacerilor rurale de la Beijing.
În apele ce nu sunt afectate de această interdicţie vor fi impuse de asemenea restricţii, amploarea şi durata acestora urmând să fie decise de autorităţile provinciale din domeniul pescuitului.
Decizia, explică presa oficială, va afecta peste 110.000 de bărci de pescuit şi 280.000 de pescari din cele zece regiuni străbătute de fluviul Yangtze. Autorităţile au promis acordarea de ajutoare persoanelor nevoite să găsească noi modalităţi de a-şi câştiga existenţa.
Vice-ministrul de resort Yu Kangzhen a declarat că acest moratoriu este "un pas cheie pentru a lupta împotriva epuizării resurselor biologice şi a degradării biodiversităţii" fluviului, afectat timp de mai mulţi ani de pescuitul excesiv, poluare şi barajele construite.
Citește și Chinezii au reușit. Prima plantă crescută pe lună (VIDEO)
Cifrele oficiale indică faptul că, în prezent, fluviul Yangtze produce doar 0.32% din produsele de apa dulce din China, deoarece în ultimii ani pescuitul anual a fost mai mic de 100.000 tone, în timp ce în anii 1950 acesta depăşea 420.000 de tone.Printre speciile cele mai afectate de activităţile umane este delfinul Baiji, specie declarată dispărută în 2006, sau sturionul chinez, practic dispărut
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.