Concret, ea va putea trimite spre obita satelitului natural al Pământului nave cosmice cu o greutate maximă de 25 de tone. ”Pe viitor, noua rachetă va fi folosită în tandem cu Changzheng 9, tehnologie aflată, la rândul ei, în fază de finalizare. Va fi cea mai puternică rachetă-purtătoare a Chinei și va transporta pe Lună materialele de construcție necesare creării unei baze permanente pe suprafața planetei”, au explicat oficiali chinezi, citați de China Daily.
În același timp, experții chinezi afirmă că noua rachetă, pentru care nu s-a găsit încă un nume potrivit, va constitui o etată importantă a programului spațial al Chinei. În plus, grație construcției sale, va fi considerabil mai rezistentă și mult mai ieftină comparativ cu variantele anterioare.
Citește și Poteca groazei! Sus e cerul, jos e hăul! Chinezii, puși la încercare FOTO
În ceea ce privește Changzheng 9, ea va putea plasa pe orbita circumterestră încărcături de 140 de tone, va putea trimite spre Lună aparate spațiale de 50 de tone. Mai mult, un astfel de colos de 100 de metri înălțime și cântărind peste 2000 de tone, va avea capacitatea de a transporta pe Marte 44 tone de instalații și materiale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.