Costul estimat al instalaţiilor este de circa 14 miliarde yuani (2,031 miliarde dolari, 1,784 miliarde euro).
Conform informaţiilor citate de Global Times, construcţia centralei este "un mare pas pentru garantarea strategiei şi securităţii maritime a Chinei".
Centrala plutitoare, de care va răspunde Corporaţia Nucleară Naţională Chinei (CNNC), va furniza energie "oraşelor costiere, insule, platforme în ape adânci şi regiuni îndepărtate".
Deşi nu s-a specificat în ce zonă va opera, planurile de construire a centralei nucleare plutitoare - anunţate în urmă cu mai bine de doi ani - au dat naştere la suspiciuni potrivit cărora China o va utiliza pentru a aproviziona cu energie insulele artificiale pe care le construieşte în apele disputate ale mării Chinei Meridionale.
China nu va fi prima ţară din lume care va avea o centrală nucleară flotantă, deoarece Rusia a lansat în aprilie "Akademik Lomonosov", care este echipată cu două reactoare, cu o capacitate totală de 70 MW.
Organizaţia ecologică Greenpeace şi-a exprimat în mod repetat opoziţia faţă de astfel de iniţiative, considerând că sunt "o catastrofă în curs de a se produce".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.