China distruge câmpul magnetic al Pământului. Explicații

Simona Haiduc |
Data actualizării: | Data publicării:
Și nu este vorba despre speculații aiuristice
Și nu este vorba despre speculații aiuristice

De fapt, o spun chiar oamenii de știință chinezi, potrivit cărora există posibilitatea ca rețelele de înaltă tensiune ale țării să exercite o influență apreciabilă asupra densității particulelor cosmice încărcate din ionosferă și chiar asupra câmpului magnetic al Pământului.

Acest lucru a devenit evident din datele obținute de la sateliți, precum și din defecțiunile ce apar în rețelele de comunicații și din citirile GPS. Această problemă nu este bine înțeleasă, dar consecințele pot fi dintre cele grave.

Problema impactului liniilor de înaltă tensiune care transportă electricitate de la sursele de producție la consumatori a fost studiat destul de serios în toate țările avansate ale lumii. Se pare însă că nimeni nu a sesizat pericolul real al acestei probleme, deși au existat, spre exemplu, teorii cu privire la efectul rețelelor electrice asupra frecvenței și intensității furtunilor.

Cele mai multe cercetări s-au concentrat pe efectul câmpurilor electromagnetice puternice asupra sănătății omului. Au fost elaborate reglementări sanitare și problema părea ca și rezolvată. Dar China a început să se dezvolte, iar astăzi a depășit, din punctul de vedere al energiei, toate țările avansate. Dar aceasta nu este singura problemă.

China și-a urmat propriul drum în sectorul energetic. Deoarece distanțele dintre sursele de generare și consumatori sunt, în China, uriașe, s-a decis să se ridice plafonul la cote inimaginabile, pentru a reduce pierderile. Printre altele, China a construit rețele de distribuție de 800 kV, în timp ce noile linii transmit 1100 kV. Prin comparație, în SUA, liniile de transport de înaltă tensiune sunt proiectate pentru o tensiune maximă de 500 kV. Combinația de mii de kilometri de linii și cea mai înaltă tensiune creează în China câmpuri electromagnetice la scară planetară.

Citește și China a repetat una dintre cele șapte minuni ale lumii VIDEO

Citește și Ultima INVENȚIE a chinezilor, te ÎNFIOARĂ! Omul, JUDECAT de robot

Ca urmare a interacțiunii dintre câmpurile liniilor electrice de înaltă tensiune din China și ionosferă, particulele cosmice încărcate se scurg la suprafața Pământului. În special, oamenii de știință speculează că o astfel de urmărire a particulelor are loc de-a lungul curbelor liniei electromagnetice în Oceanul Pacific. Există, de asemenea, fenomene care indică o schimbare a densității particulelor încărcate deasupra teritoriului Chinei. Acest lucru se reflectă în datele din satelit și din comunicații.

Deoarece China nu se va opri aici și va continua să construiască rețele de distribuție de înaltă tensiune, oamenii de știință solicită un studiu al fenomenelor și al posibilului impact al acestora asupra climei planetei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9774
Diferența 0.0004
Zi precendentă 4.977
USD
Azi 4.6059
Diferența 0.0061
Zi precendentă 4.5998
Schimb
in
EUR flag1 EUR = 4.9772 RON
USD flag1 USD = 4.5116 RON
GBP flag1 GBP = 5.9419 RON
CHF flag1 CHF = 5.2235 RON
AUD flag1 AUD = 2.8609 RON
DKK flag1 DKK = 0.6671 RON
CAD flag1 CAD = 3.1881 RON
HUF flag1 HUF = 0.0124 RON
JPY flag1 JPY = 0.0308 RON
NOK flag1 NOK = 0.4384 RON
SEK flag1 SEK = 0.4661 RON
XAU flag1 XAU = 453.3570 RON
Monede Crypto
1 BTC = 376497.44RON
1 ETH = 8143.17RON
1 LTC = 375.37RON
1 XRP = 9.16RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: Error% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.93%
6 luni: 5.97%
12 luni: 5.99%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %

Comunicate de presa

Negocieri / FOTO: Freepik

Microsoft România negociază primul Contract Colectiv de Muncă

Protecție, stabilitate și formare profesională...

Gabriel Blăniță, Colliers

Tot mai puțini români își permit o locuință. Chiria, o alternativă

Doar 73% dintre românii din mediul urban...

ANAF / Foto: DCBusiness

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
pixel