Însă știința urma să-i dezamăgească. Spre deosebire de solul organic de pe pământ, solul de pe lună nu conține nutrienți organici și este foarte uscat, ceea ce nu este potrivit nici pentru cultivarea plantelor de orice fel.
Dar, deși pe solul lunar nu se poot cultiva legume, acesta poate fi folosit în alte moduri. Vântul solar a injectat o cantitate mare de heliu-3 în solul lunar, care poate fi folosit ca energie curată și generatoare de energie electrică prin fuziune termonucleară, sunt de părere specialiștii.
Administrația Națională a Spațiului din China (ANSC) a organizat o ceremonie de predare a eșantionului lunar sâmbătă dimineață la Beijing, și care a fost predat Academiei Chineze de Științe (ACS).
Citește și: China împarte cu alte STATE mostre colectate de pe LUNA (VIDEO)
Probele lunare vor fi împărțite în trei părți în scopuri diferite, a declarat adjunctul șefului ANSC, Wu Yanhua. Laboratoarele pentru cercetare științifică vor primi unele, în timp ce celelalte două vor fi expuse în muzeele naționale pentru educația publicului și vor fi împărțite cu comunitatea internațională în conformitate cu reglementările lunare privind gestionarea datelor. Ele ar putea fi chiar oferite ca daruri speciale țărilor care lucrează îndeaproape cu China în probleme aerospațiale.
China a lansat prima sa sondă spre Marte, denumită Tianwen-1, pe 23 iulie, iar în prezent a parcurs 370 de milioane de kilometri și a ajuns la peste 100 de milioane de kilometri de Pământ, potrivit actualizării ANSC de săptămâna trecută.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.